Ръководството на Националното представителство на Студентските съвети (НПСС) обяви на пресконференция, че на този етап студентите нямат основания за протести.

Няма институция, която да не е обърнала внимание на студентските искания, поставени през декември и част от тях са удовлетворени, а за други скоро предстои решение, каза председателят на НПСС Георги Илиев.

Той изрази готовността на организацията да обсъди предложенията на всички неправителствени организации, обвързани със студентските проблеми.

До края деня се очаква делегатите на националната среща на НПСС да обсъдят нови искания на студентската организация и сроковете, които ще бъдат поставени пред институциите за изпълнението им.

Студентската организация обединява 51 студентски съвета в българските висши училища в страната.

В проектодекларация, която се очаква да бъде одобрена в събота от делегатите, се дава подкрепа на водената от организацията политика на мирни преговори с българските институции.

НПСС категорично се разграничава от Сдружението за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове, и смята, че организираните от тях протести в центъра на София създават пред обществото погрешна представа за българската студентска общност.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase