Врява пред парламента

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента за днешния протест. Това съобщиха репортерите на Dnes.bg от мястото на събитието.

От импровизраната трибуна край хотел "Радисън" организаторите призоваха демонстантите да обърнат гръб на парламента.

Сред ораторите е и Димитър Туджаров- Шкумбата, който призова хората ако видят провокатори, да клекнат, за да може полицаите да разберат кой е мирен гражданин и кой иска да създава безредици.

Малко след 15:40 часа прозвуча и химнът на България, а младите хора поискаха оставката на вътрешния министър Михаил Миков.

Към 16 часа прозвуча и „Вятърът на промяната“ на Scorpions – повод за ораторите да поздравят демонстрантите с „промяната, която е започнала на 14-ти януари“.

На протеста са и свидетелите на смъртта на 60-годишния арестант в 4-то РПУ Методи Маринов.

Отново полицейското присъствие е засилено – край НС в момента има около 10 автобуса със служители на реда, които стояха на топло в превозните средства минути преди обявения начален час на протеста.

От прозорците на автобусите отдалеч се виждаха шлемовете и каските им.

Отново в тълпата се забелязват ултраси със сини шапки, които крещят „Убийци“.

Виждат се и плакати с надписи: „На 14 януари се роди българската демокрация“, „Стигат ви 20 години, дайте път на младите“, „Събуди се, българино, стига мафия“.

По-предприемчиви търговци също решиха да се възползват от деня на протеста – те обикалят тълпата и предлагат свирки, флагове или „топли гевреци“.

Репортерите на Dnes.bg съобщават, че сградите на Министерския съвет и президентството също са заградени с метални заграждения и са охранявани от специални части и жандармерия.

Врява пред парламента

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase