Трети ден протестите пред парламента не секват.

Първия ден около 5000 огласиха пространството пред Народното събрание.

Вчера бройката намаля до 3000, за да се стигне до днес, когато едва 500 души скандират за оставката на правителството, подкрепени от оркестър за народна музика.

След като минаха през патриотичните песни, групата артисти типично по балкански го удариха на чалга песни и хорá.

Организаторите на протеста се заричат, че занапред ще митингуват от 15 часа, за да се насъбере множество.

И пак се забелязва засилено полицейско присъствие, но този път органите на реда изоставиха практиката си от вчера да проверяват и снимат документите за самоличност на протестиращите.

На паметника на "Цар Освободител" са поставени плакати "Писна ни!", "Стигат ви 20 години, дайте път на младите".

В средата на площада има огромно знаме на България, което протестиращите държат. Отново се раздават стикерите на ДСБ: "Серго, върви си вкъщи".

Една от майките, които са на протеста, се обърна към столичния кмет Бойко Борисов с призив: „Г-н Борисов, вижте каква кочина направихте“, а след това попита и президента: „Какво е усещането да убиеш животно - същото ли е както когато Масларова краде от пенсионерите“.

Протестиращите се обърнаха и към народните избраници, призовавайки ги да излязат навън, за да чуят техния поздрав: „Боклуци“.

По-рано днес стана ясно, че Столичната община е съгласувала уведомлението за продължаване на протестите и през следващите пет дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase