Викове "Оставка!", "Мафия!", "Червени боклуци", "В Русия съм, в Русия съм!" огласят площада пред Народното събрание, но обстановката на протеста е значително по-спокойна от вчера, предаде репортер на Dnes.bg.

Депутатите от ДСБ, СДС, БНД, Движение "Напред" и независими напуснаха пленарната зала и излязоха при протестиращите.

„Докато управляващите се скрият зад дебелите стени на Народното събрание, ние ще бъдем вън, сред хората“, обяви председателят на сините Мартин Димитров.

Към протеста, който по данни на полицията наброява около 3000 души, се присъединиха и хора в пенсионна възраст, предвождани от лидера на БНС Боян Расате.

Организаторите на протеста раздаваха на участниците дипляни "Код на поведение", в които приканват протестът да бъде съобразен със закона, без да се политизира, както и да не се допускат прояви на агресия.

От МВР съобщиха, че на пропускателните пунктове са открили газов пистолет, боксове и палки.

22-ма са задържани. Те не носели в себе си лични карти, след като с видеокамери служителите на реда снимаха документите за самоличност на всички, които бяха допуснати до протеста, предаде репортерът ни.

МВР отхвърли всякакви обвинения, че засилените проверки на хората, за които има подозрения за екстремно поведение по време на протеста, са ограничаване на личните им свободи и право свободно да изразят мнението си.

Протестът
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase