Ние сме в една война с един човек, който компрометира българската журналистика.

Това заяви известният български журналист Кеворк Кеворкян в интервю за телевизия „Скат“ по повод скандалите около уволнения водещ на „Здравей, България“ Георги Коритаров.

Аз днес внесох искова молба в Софийския градски съд за 100 хиляди лева срещу Георги Коритаров, съобщи журналистът.

Защо го правя? Защото искам да го поощря към една смелост, заяви Кеворк Кеворкян.

Според него Коритаров трябва „да събере кураж и да отиде да съди той самия Златев“.

Това е един знак към Коритаров да преодолее страха си, подчерта Кеворкян.

В понеделник в ефира на „Скат“ уволненият водещ на „Здравей, България“ заяви: „Но твърдението, че има рекет и че става дума за тази огромна сума, написана във вестник, за който впрочем се твърди, че притежавате акции, г-н Кеворкян, вестник „Уикенд”, това твърдение беше опровергано от Дияна Дамянова, която каза, че твърденията за рекет са журналистическа измислица.“

Тогава Кеворкян репликира: Сега ще ти покажа как действа един човек, който не се страхува от Коритаров. Сега ти съобщавам, че срещу тебе ще заведа дело за клевета (...) тъй като ти твърдиш, и ще те съдя, Коритаров, тъй като ти твърдиш, че аз имам акции във вестник „Уикенд”.

В понеделник вестник „Нощен Труд“ съобщи, че Георги Коритаров ще получи огромно обезщетение от Нова телевизия.

“Коритаров беше със специален договор и ще получи всичките си обезщетения, полагащи му се по право. Търговска тайна е за какви пари става дума, но са добри”, заяви Зурлева (главен консултант на Модерн Таймс Груп в България).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase