Началникът на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган - Ахмед Емин, който се самоуби в петък, ще бъде погребан днес в родното си село Козица, Поповско.

Простреляният Ахмед Емин бе намерен в една от сградите на улица "Беловодски път" в столичиня квартал "Бояна".

Според официалната версия става въпрос за самоубийство със собствен законно притежаван пистолет.

Родното село на Ахмед Емин е в траур, а близките му не вярват на разпространената версия, че сам е посегнал на живота си.

„От начало, комшиите ми казаха, че бил направил катастрофа и бил в кома, а то се оказа, че бил убит. Двеста процента съм сигурен, че момчето ми не може да направи такова нещо”, заяви Емин Хюсеинов, баща на Ахмед Емин и отхвърли версията за самоубийство.

Последно баща и син се видели по време на Байряма, когато Емин го посетил със семейството си.

„С очите си да видя, няма да повярвам, че се е самоубил”, каза от своя страна Мехмед Сюлейман, вуйчо на Емин. Според него само „тези горе” знаят какво се е случило. Цялото село е потресено от случилото се.

„Всички са много привързани към него и много го уважават. Никой не вярва, че се е самоубил. Всички мислят, че става въпрос за убийство”, каза кметът на селото Хасан Мустафа.

Междувременно стана ясно, че целият имот на ул. "Беловодски път" в столичния квартал "Бояна", който се използва от лидера на ДПС Ахмед Доган, е под непрекъснато 24-часово видеонаблюдение, съобщава БГНЕС.

Камерите за наблюдение са разположени по всички сгради на комплекса.

Записите от тях се пазят от денонощната охрана на комплекса. 

По нареждане на Ахмед Доган, охраната на комплекса не допуска никого с оръжие, без значение кой е човекът, който посещава резиденцията му.

Това е и причината разследващите да се чудят как Емин се е самоубил с личния си законно притежаван пистолет, както съобщи МВР, при положение, че там той не може да влезе с огнестрелно оръжие.

Вчера от ДПС пък почти не коментираха трагедията. Юнал Лютфи заяви лаконично: „Това е нещастен случай“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase