БДЖ не носи отговорност за трагедията с влака София – Кардам. Това е заявил транспортният министър Петър Мутафчиев пред Васил Вичев, баща на Даниел Вичев, един от деветимата загинали в пожара  на 28 срещу 29 февруари, съобщи Дарик радио.

Персонална, а не техническа е причината за трагедията според вътрешното разследване на министерствота на транспорта, заявил Мутафчиев.

"В понеделник, късният следобед, ми се обади неговото пресаташе и ме помоли да присъствам на среща, на която ме кани министърът. Опита се да ме убеди, че причината не е в институцията БДЖ.

Тяхното собствено вътрешно разследване показало, че причината за трагедията не е в техническата неизправност на влака, а се свежда до персонална вина в част от обслужващия персонал на влака.

Той ни каза, че това са кондукторът, началникът на влака, шахнерът. Работата се свежда до най-ниското служебно стълбище”, каза Васил Вичев.

Наблюдаващият прокурор по делото Валери Мирчев казал пред Вичев, че разследването по случая ще приключи в края на месеца с още няколко допълнителни експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase