Пламен Галев и Ангел Христов, известни в публичното пространство като Братя Галеви, заявиха, че не са оперативни работници и че не се срещат често с министъра на вътрешните работи.

Пламен Галев попита бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов каква е била тази разработка срещу тях, за която той говори, и има ли въобще разработка.

"Ако ние сме престъпници, защо не сме затвора", каза той.

Братя Галеви разказаха пред Дарик радио и тяхната версия за срещата си с министър Петков на басейна „Спартак”, посредник бил Алексей Петров.

Те поискали от него да им уреди среща с министър Петков, за да му предадат важна информация.

Двамата обаче категорично отказаха да кажат каквото и да по темата на разговора.

Пламен Галев и Ангел Христов заявиха, че са поискали срещата с Румен Петков, тъй като са преценили, че имат особено важна информация и са се опасявали, че ако я предадат на друг, а не на министъра, тя би могла да бъде изкривена.

„Направихме това което считаме за правилно”, посочиха двамата.

На въпрос вярна ли е публикуваната в медиите версия, че те са поискали срещата, за да предупредят Румен Петков за готвено покушение срещу известен политик, Галеви и Христов категорично отказаха да коментират.

Галев и Христов посочиха, че се чувстват използвани, че се чувстват като „боксова круша” и други чрез тях си разчистват сметките.

Двамата ясно заявиха, че въвличането им в скандала е опит да бъде бутнато правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase