"Хайка за вълци организирали за президента на България Георги Първанов служителите на Държавното лесничейство - Симитли, в събота, 1 март – ден след трагедията във влака, съобщава вестник „Струма“.

Така, когато отчаяни семейства трескаво издирваха изчезналите си близки, а България оплакваше жертвите от пожара във влака София-Кардам, държавният глава отиде на ловен излет в района на Куматинските скали над Симитли.

За пазената в тайна хайка е създадена отлична организация от временния шеф на Държавното лесничейство - Симитли, Борислав Кутузов, наричан от подчинените си Генерал Кутузов.

Служителите на лесничейството са играли ролята на гоначи на хищниците, но понеже не им стигнало времето, не успели да изкарат вълци, които да паднат на мушката на Първанов. Така той прострелял само една лисица.

„Не пишете нищо, това е строго пазена тайна“. Това бил съветът към изданието от симитлийската 39-а дружинка и горските, организирали хайката.

„Няма нищо лошо в това президентът да идва в района, харесал е Куматиница, какво повече“, заявил пък кметът на Симитли Апастол Апостолов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase