Първи снимки

Петте медицински сестри - Кристияна, Нася, Валя, Валентина, Снежана, д-р Здравко Георгиев и палестинският лекар Ашраф вече са в България.

Те са придружавани от съпругата на френския президент Никола Саркози Сесилия Саркози, еврокомисарят по външните отношения Бенита Фереро-Валднер и генералният секретар на френското президентство Клод Геан.

След минути българите ще направят първите си изявления на родна земя. Във ВИП залата на летището е пълно с десетки хора, които са дошли да посрещнат сестрите ни.  

Самолетът, с който излетяха от Триполи, кацна на Летище "София" точно в 9.51 часа.

Вратата на самолета бе отворена минути след това и Кристияна Вълчева бе първата, излязла от него. Секунди по-късно българките попаднаха в прегръдките на близките си.

Там са премиерът Сергей Станишев, председателят на Народното събрание Георги Пирински, президентът Първанов и съпругата му Зорка, външният министър Ивайло Калфин

Медиците ще бъдат откарани в резиденция "Бояна", където ще изкарат няколко дни и ще бъдат прегледани от лекари от Военномедицинска академия.

Правният екип на президента Георги Първанов в момента проучва документите на либийската страна и има готовност максимално бързо за издаване на указа за помилване на медиците ни, съобщиха от прессекретарита на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase