Снимка: БГНЕС

Историята на Ева, която расте и се смалява, преразказваха седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература днес.

По творбата на Иванка Могилска "Ева, което расте и се смалява" са преразказвали седмокласниците на днешния изпит по български език и литература. Учениците трябваше да напишат подробен преразказ от името на неутрален разказвач.

Текстът е написан специално за банката с неизучавани произведения, която се използва за националното външно оценяване в 7. клас.

Още по темата
От МОН съобщават още, че тезата, която е трябвало да развитият учениците е била на база стихове от одата на Иван Вазов "Опълченците на Шипка". Езиковите задачи и тези за четене с разбиране са били свързани с история за учител и неговите ученици, които намират уникална находка.

На национално външно оценяване по български език и литература се явиха близо 60 400 седмокласници. До момента в МОН има постъпила информация за една анулирана работа.

51 300 десетокласници пък са се явили на втория изпит, който се провежда днес. Те са работили върху три текста - за дебатите, за Дуранкулак и върху откъс от повестта "Гераците" на Елин Пелин. Последната задача е била да напишат резюме на текста за Дуранкулак.

Отговорите вижте ТУК и ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase