Снимка: БСП

Червената шефка избра да отиде на тържественото откриване на учебната година в НГДЕК „Свети Константин Кирил Философ“, училището, което е завършила, за първия учебен ден.

Още по темата

"Образованието и науката движат света напред. Хората, които са се посветили на тази кауза, заслужават най-голямо уважение. Скъпи учители, бъдете благословени за труда си. Но не бива да ги оставяме сами в тази трудна мисия. Ние, родителите, сме техният пръв помощник във възпитанието и образоването на децата ни. Семейството и семейната среда са неразделна част от отглеждането на здраво и умно поколение“, каза тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Нинова не пропусна да поздрави и първокласниците и им пожела да четат повече, защото усилията им, ще се  върнат десетократно в бъдеще.

$Образовани ученици днес, ще бъдете реализирани хора утре. Бъдете здрави и щастливи. На моите учители от Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ"- признателност и поклон. Сигурно сме ви ядосвали понякога, но не ви посрамихме- в ученето и в резултатите. Пожелавам на учениците в класическата гимназия свободен дух, дръжте високо мотото на училището - "помогни ми да те возвися" и дерзaйте "per aspera ad astra" На добър час на всички!", заяви тя.

Събитието се състоя пред Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase