Снимка: архив, БулФото

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които пожелаят да работят в училища с проблемни области, включително с ученици, които имат ниски образователни резултати или нисък социален статус.

Учителите, които се включат в Национална програма "Мотивирани учители", ще получават и допълнителни средства за наем в размер на 200 лева за срок от 12 месеца.

Предвиждат се и средства за възстановяване на транспортни разходи за пътуващите педагози за същия период, съобщиха от МОН.

Програмата разширява възможностите за включване на специалисти в едногодишните обучения за придобиване на професионална квалификация "учител" за всеки един от учебните предмети – математика, информатика и информационни технологии, чужди езици, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда.

Вече ще се допускат и кандидати с образователно-квалификационна степен "бакалавър", освен специалисти със степен "магистър".

До 10 дни от публикуване на изменението на програмата на официалния сайт на МОН ще се приемат документи на кандидатите за допускане до процедурата по подбор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase