Снимка: Bulgaria On Air

Родители и учители излязоха на протест пред Софийската математическа гимназия заради масово уволнение на преподаватели.

В средата на юли трима от преподавателите с прекратени трудови договири от гимназията потърсиха именно Dnes.bg, за да разкажат за уволненията си. Медията ни беше първа, която даде гласност на ставащото в елитната гимназия.

Още по темата

Протестиращите родители заявиха тази сутрин пред камерата на Bulgaria ON AIR, че директорът Антони Стоянов се крие от тях и не иска да отговаря на въпроса защо са били освободени преподавателите.

Трудовите им договори не са били подновени през юли и учителите все още не знаят какви са конкретните причини за това.

"Когато на 30-ти ми беше дадена заповедта за прекратяване на трудовите ни взаимоотношения, тя не ми беше връчена от директора. Аз до днешна дата не знам какви са аргументите му за това, имайки предвид, че имаме подписка от 90 родители, които застават зад мен", коментира Божидар Георгиев, който е преподавател по български език и литература.

По думите на недоволните родители в сряда директорът на СМГ буквално се барикадирал в гимназията с охрана и полиция, а от два месеца не можел да бъде намерен по телефона.

Родителите настояват за позиция на МОН и на Регионалния инспекторат по образованието и казват, че ако преди два месеца основното им искане е било да бъдат върнати на работата учителите, то днес те искат и смяна на директора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase