Снимка: Facebook

Имаме ли проблем с писането на "шльокавица"? Това е въпросът над който трябва да се замислим, смята създателят на Уча.се Дарин Маджаров.

"Преди години не ни е правило впечатление, защото се е срещало много по-рядко. Ако наистина милеем за азбуката, е хубаво да се замислим", посочи той и уточни, че никой не посяга на "Под игото" с варианта му на "шльокавица", а по този начин се подава сигнал.

Маджаров отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че библиотеките бележат ръст и се прави всичко възможно книгите отново да станат част от живота на хората.

"В Уча.се има хиляди коментари всеки ден и една част от тях са написани ужасно. Часовете по български език в училищата са страшно малко в момента, необходимо е да има промяна в системата", каза още той.

Александър Кръстев от "Аз чета" обяви, че от "Под игото" на "шльокавица" ще бъдат издадени 500 книги, а по думите му това е гениална кампания.

Той е на мнение, че колкото повече се говори за този проблем, толкова повече се привлича вниманието.

"Реално има проблем с писането на "шльокавица". Много от възрастните хора са учили само с книги и учебници и си мислят, че когато младите хора не го правят по този начин, те не учат. С интернет младите могат да учат в пъти по-бързо от нас", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase