Снимка: Булфото, архив

След като главният прокурор Сотир Цацаров поиска да се забрани носенето на бурки, а пък кметът на Пазарджик Тодор Попов направи такова предложение до местния парламент, сега депутати от Патриотичния фронт готвят законопроект, с който да се забрани носенето на покривала на публични места.

Още по темата
От групата на Патриотите настояват още просветното министерство да въведе задължителни униформи в българските училища и така да се подчертае светският характер на образованието у нас, като се ограничи носенето на религиозни символи.

"Провокациите към светския характер на държавата са насочени и към българското училище", обясни Милен Михов пред БНР.

Според него нормативно уредено въвеждане на униформи в училищата е наложително, за да бъде защитено училището от фундаменталистки и ислямски провокации.

"Тук не става въпрос за традиция, този тип облекла не са били присъщи на българските мюсюлмани. Те са привнесени и са опит за моделиране на обществени настроения с антидемократичен и антиевропейски характер", посочи той.

"Този тип облекло е символ на идеология, която използва религията за политически интереси. Този тип облекло се превръща в обществен политически символ", допълни депутатът от ПФ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase