Снимка: Facebook

Общ преглед

Докога ще търпим отвратителната мизерия в студентските общежития? Докога бъдещето на нацията ще трябва да търпи тези потресаващи условия? Докога ще си затваряме очите? Дори в затвора условията са по-добри!

Докога ще се строят блокове на ромите, които за няколко години биват унищожени, а студентите се налага да живеят в блокове - неремонтирани от времената, в които в тях са живели родителите им?

Това написаха студенти, които се разбунтуваха срещу ужасните условия, в които са принудени да живеят. Младите хора се обединиха в групата "Не на потресаващата мизерия в студентските общежития" в социалната мрежа Facebook.

Част от снимките са публикувани в други групи в мрежата, чрез които студентите се подготвят един друг за предстоящите условия на живот.

Под снимките някои изразяват мнение, че без протест или отказ от плащане на таксите, нещата ще си останат същите. Други пък смятат, че студентите сами трябва да правят ремонт на стаите си.

Освен мухълът, изпочупените мебели и леглата с пружини, младежите се оплакват и от дървеници и хлебарки. Споделят, че дори след напръскване на помещението, насекомите се връщат отново. Защото условията са мизерни, а старите мебели ги привличат.

"Трябва да дадам гласност на проблема, който се премълчава от години. Обикновено нещата в нашата родина се случват, след като проблемът се задълбае много сериозно. Докато си мълчим и търпим нищо няма да се подобри", написаха още създателите на групата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар