Снимка: Reuters, архив

Ученички от ОУ "Захари Стоянов" в пловдивския квартал "Коматево" разказват, че учителят им по физическо Здравко Караджов ги опипва в час. Друг учител пък удрял шамари и извивал ръце. Разгневени родители са се подписали под жалба, с която искат не само уволнението на палавия учител и неговия биещ колега, а и на директорката на училището, защото нехае за проблема.

Здравко Караджов си позволявал да подхвърля на момичетата неприлични фрази. "О, ти имаш вече ц...!", зарадвал се той на една шестокласничка.

Момичето твърди, че преди това преподавателят посегнал да пипне гърдите й. "Избутах го и му казах да се махне, а той се протегна към дупето ми", разказа тинейджърката.

"Това се случва отдавна в училището, но аз разбрах едва миналия ден, защото децата се срамуват", разказа бабата на пострадалата девойка - Велика Узунова.

Като подпитала познати деца какво става в час по физическо, другата внучка, която пък е третокласничка, обяснила: "И в нашия клас, бабо!". В паралелката с по-малките имало по-развито физически момиче, което учителят също задирял.

"Ако този човек действително се окаже педофил, няма място тук!", категорична е Велика пред в. "Стандарт". Тя не смее да каже на бащата на тинейджърката. Научи ли, ще скочи да се саморазправя и не искам да мисля до какво може да се стигне, тревожи се жената.

Друга ученичка разказва, че миналата година е била закачана от Здравко Караджов и че е виждало с очите си как преподавателят пуска ръце по краката на друга шестокласничка, под претекст че имало нужда да отпусне мускула с масаж.

Момичетата обясниха, че още през изминалата учебна година отишли и се оплакали на директорката Елена Щерева, а тя им обещала да провери и да разговаря с учителя.

"Опитваме се да избягваме Караджов по коридорите, но не можем да не влизаме в часа му, защото ще пише отсъствия, казват тинейджърките от 6 "а". В сигнала майките настояват да бъде освободена директорката Елена Щерева, защото не упражнява контрол. Искат уволнение и за учителя по физическо Здравко Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase