Снимка: архив, Булфото

За допуснатите през тази година грешки на държавния зрелостен изпит по английски език има дисциплинарно производство, като то е основно за експерта по английски език, който е в Министерството на образованието и науката. Това съобщи днес заместник-министърът на образованието Атанаска Тенева при представянето на резултатите от матурите за 2014 година. 

Още по темата
За матурата по английски език за първи път през тази година МОН разреши да се считат за верни два отговора към един въпрос от теста, за да не се ощетят в оценяването зрелостниците.

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова обясни, че дисциплинарното производство е процедура, която първо трябва да се разгледа, след което "виновният" да даде писмени обяснения. Тя отбеляза, че след това ще се събере дисциплинарният съвет, който ще даде на министъра на образованието предложение за наказание, което може да бъде от забележка до уволнение.

Към момента вече са дадени писмените обяснения и ще се събере дисциплинарният съвет за предложение, като мисля, че до две седмици ще има рeзултат, каза министър Клисарова.

Министър Анелия Клисарова обяви, че се води разследване по случая за предлагането на резултати от матурите, като "двама от тези конкретни личности, които са предлагали и са продавали отговори, са разследвани и за повече информация, докъде е стигнало разследването, може да се обърнете към пресцентъра на МВР".

Вчера от МВР ни поискаха пълна документация и предадохме една много сериозна папка с  информацията, която им е необходима за по-нататъшното разследване, уточни образователният министър.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase