Снимка: congerdesign от Pixabay

На 19 май христианския свят отбелязва Петдесетнца, който прославя явяването на Светия Дух върху апостолите на 50-ия ден след Великден. В италианския курорт Линяно Сабиадоро на брега на морето обаче празникът се отбелязва с шумно парти, много алкохол и гола плът. Често купоните излизат извън контрол, затова кметът на града въвежда строги правила за предстоящия уикенд.

"За съжаление, през годините Петдесетница в Линяно се превърна във възможност за младите австрийци да прекалят с консумацията на алкохол, а това вреди на имиджа на града", коментира кметът на града Лаура Джорджи пред австрийската агенция APA. "Арестите заради пиянски сбивания и други публични изяви, които многократно се превръщаха в заглавия, трябва да останат в миналото", категорична е тя, цитира bTV.

По време на празника Петдесетница в морския курорт се забранява консумацията на алкохол на обществени места. Така магазините могат да продават само бира, вино и шнапс до полунощ. Сред нововъведените забрани тази година е и продажбата на дини и пъпеши. Много организатори на партита през годините са създали традицията да пълнят гигантските плодове с твърд алкохол. След това корите на плодовете са разнасяни из целия град.

Къмпингуването на плажа и нощното плуване също са забранени. От 20 часа никой няма право да влиза в морето, а плажовете ще бъдат напълно затворени между 1 и 6 часа сутринта. Италианските власти вземат мерки и срещу оскъдно разхождащите се туристи. От началото на май вече не е разрешено движените по бикини и боксерки извън плажовете.

Музиката на обществени места ще е разрешена само до 1 часа след полунощ.

Всеки, който реши на собствена отговорност да не спазва мерките, ще бъде глобен. Глобите са между 500 и 5000 евро в зависимост от провинението. Сексът на публично място се наказва с до 30 хиляди евро.

Новите правила обаче не възпират търсещите забавления. Според туристическите портали всичи места за настаняване на Петдесетница в Линяно Сабиадоро са почти напълно резервирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase