Снимка БГНЕС

Венцислав Караджов – полицаят, който се беше барикадирал в дома си, е направил опит да се обеси, съобщи адвокатът му Зоя Тошкова. Това е станало малко преди той да бъде изведен от жилището си.

"Кабелът обаче се скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата", подчерта юристът и обясни, че не полицията го е убедила да се предаде.

Според Тошкова, ако подходът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.

Веднага след като тя разбрала, че решението по делото е излязло, уведомила Венцислав Караджов. "Той започна да се сбогува с мен и каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои и му казах да не прави ексцесии, за да не пострадат невинни", обясни адвокатката. Осъденият казал, че ще действа както си иска, след като са били вложени усилия да бъде признат за виновен.

Рано тази сутрин бусове на Жандармерията и СОБТ се изтеглиха от мястото пред дома на бившия полицай. Той беше отведен, след като се предаде доброволно, потвърди за NOVA адвокатката му.

Вчера Караджов отказа да излезе от дома си и да се предаде на съдебна охрана, след като от ВКС беше потвърдена присъдата му - доживотен затвор.

След седем години зад решетките бившият полицай Венцеслав Караджов, обвинен в убийство на родителите си по особено жесток начин, излезе под домашен арест с гривна за проследяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase