Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отпадна от осминафиналите на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като загуби от Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 за близо два часа и 45 минути.

Двубоят започна по-добре за 11-ия в схемата американец, който с два пробива поведе в общия резултат, въпреки че Григор имаше цели седем брекпойнта, но не материализира нито един от тях. Втората част се превърна в истинска гладиаторска битка, продължила час и 23 минути.

Най-добрият ни тенисист имаше десет сетбола, включително три поредни при 6-3. Фриц на свой ред имаше мачбол при 8-7 точки, който не оползотвори и в крайна сметка бе наказан за 11-13 в полза на българина. Вторият сет сякаш обаче изцеди всичките останали сили на Димитров, който взе само един гейм в третата решителна част.

Григор направи десет уинъра повече от съперника, но и цели 22 непредизвикани грешки повече от американеца. Нашият тенисист направи само един ас и цели 11 двойни грешки.

В спор за място на полуфиналите Фриц ще играе с победителя от мача между третия поставен Александър Зверев и Нуно Боржеш от Португалия.

Всичко за срещата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase