Снимка БГНЕС

Посоченият от Путин за поста министър на отбраната Андрей Белоусов описа, говорейки в Съвета на федерацията, основните си задачи, ако бъде назначен, предаде ТАСС.

"Паричната издръжка на военнослужещите, които участват в зоната на Специалната военна операция, се вдига до минимум 200 хил. рубли (4000 лева). Животът обаче не се свежда само до паричните плащания, имаме много да работим, това се отнася и за осигуряването на жилища за участниците в СВО", е заявил той.

Още по темата
Той ще обърне внимание и на медицинското обслужване на военните. Според Белоусов много военни са изправени пред ситуация, в която им се отказва прием в цивилни клиники, а военните болници са препълнени, предаде Фокус.

"Имаме върху какво да работим, това се отнася и до прекомерната бюрокрация, документите, свързани с потвърждаването на обезщетенията на военнослужещите. По добър начин всичко това трябва да бъде решено в рамките на системата за електронно взаимодействие", е допълнил Белоусов.

Председателят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко на свой ред е изразила увереност, че на кандидата няма да му е необходимо много време, за да навлезе във всички детайли след одобрението.

След консултациите няма да последват открити оценки, а съдържанието ще бъде представено в информационно писмо до президента на Русия Владимир Путин. Решението ще бъде прието на пленарното заседание на Съвета на федерацията на 14 май, допълва руската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase