Сникма: Myriams-Fotos от Pixabay

Сценарии за хорър филм разтърси Германия. Мъж и партньорката му са осъдени съответно на 13 и 12 години лишаване от свобода заради умишлено инжектиране на живак на бебе. 28-годишният татко решил, че това е идеален начин да отмъсти на бившата си жена.

Мартин Грьоте, който е съдия по делото казва, че подсъдъмият искал да види майката на детето си да страда. “Мъжът е поставил чувството си за отмъщение над правото на живот на дъщеря си", заяви още съдията.

Майката на момиченцето ги изоставила четири дни след раждането. Новата жена в живота на бащата е парамедик.
Според разследващите именно тя е дала идеята за отровата и е напълнила спринцовката с живак.

И двамата подсъдими първоначално отхвърлят обвиненията в опит за убийство. Малко преди края на делото те признават, че заедно са инжектирали живак в лявото краче и десния глезен на бебето. Те признали, че са били наясно как отровата причинява смърт. Също така признали, че са искали да причинят особено силна болка на едногодишното дете.

Въпреки изтезанието, детето оцелява. След инжектирането на живак детето имало гнойна инфекция на крака и обрив по цялото тяло. Едва по време на третата операция живакът е открит случайно от лекарите. Момиченцето, което вече е на две години, продължава да се бори с дълготрайните последици от живака. В тялото все още има живачни топчета, които могат да причинят проблеми и в бъдеще.

"Когато един ден тя бъде осъзнат човек със сигурност ще си спомни, че баща й я е отровил", констатира съдия Грьоте.
Двойката на ужасите бе осъдена от съд в Хановер - бащата ще прекара 13 години затвора, а партньорката му - 12 по обвинение в опит за убийство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase