Снимка: Lap.bg

Стилияна Николова води в многобоя след първи ден от Световната купа по художествена гимнастика в София. Плътно след нея в класирането е другата българка в индивидуалната надпревара - Боряна Калейн.

Стилияна Николова представи отлично на обръч. Тя направи няколко грешки при изиграването, но все пак заслужи висока оценка от 34,350 точки. На топка обаче беше безгрешна. Съчетанието на музика от "Аладин" беше умело представено, а българката получи 35,150 точки за него.

Боряна Калейн пък беше изключителна на обръч. Стабилната игра и огромната трудност нажежиха публиката в залата! Съдиите я оцениха заслужено с 35,600 точки. Доброто представяне на Калейн продължи и с топка - завладяваща и грациозна тя беше отличена с 33,800.

Общата оценка на Николова е 69,500, а на Калейн - 69,400. И двете намериха място във финалите на обръч и топка в неделя. Трета до момента е италианката София Рафаели с 68.700 точки.

Главен съдия на състезанието е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Съдия за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова, която днес е в панела за изпълнение на обръч.

Надпреварата бе официално открита в 18.00 часа, а от 19:00 до 20:40 предстоят изпълненията с пет обръча при ансамблите.

Още за представянето на българките вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase