Снимка: БГНЕС

"Ако Конгресът се проведе на 15 март, чудесно. Но по-важно е той да е направен прозрачно, професионално, да няма някой да обжалва. Моето лично мнение е, че той не трябва да бъде в хотел. Трябва да бъде в НДК", заяви кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов пред БНТ. Той допълни, че на Конгреса трябва да бъдат допуснати журналисти, както и той да бъде излъчван на живо.

"С моя екип показваме, че упорството и постоянството в правилната посока са видни за всички, за да може впоследствие никой да не може да обжалва Конгреса. Да се приключи това нещо и който бъде избран да се опита да гради, да строи към по-добро. За пореден път ще обиколим страната, за да се опитаме да ги убедим какво искаме да направим. Който и да бъде избран, една от задачите му е изключените клубове да бъдат върнати", допълни той.

Бившият футболен национал коментира и кандидатурата на Георги Градев за президент на БФС. Градев бе част от екипа на Бербатов. "Човек в някакъв момент се разделя с хората, които е работил, това са нормални неща. Няма проблем, нека направим честна надпревара. Това обаче, което не ми харесва, е да се нападат хора от моя екип. Не ми харесва да се атакуват членове на даден екип, аз не бих си го позволил, това не е спортсменски. С цялото ми уважение към сегашните кандидати за президенти, не мисля, че се виждам като вицепрезидент на някой от тях", заяви той.

Димитър Бербатов смята, че който и да бъде кандидатът на сегашното ръководство на БФС, трябва да е наясно, че той няма бъде уважаван и ще бъде компрометиран. "Цялото ръководство на БФС е компрометирано, така че си мисля, че такъв човек много трудно ще бъде намерен", обясни още Бербатов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase