Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обществената поръчка за набавянето на скелето, необходимо за продължаващия демонтаж на Паметника на съветската армия, е била придвижена в рамките на 4 дни, съобщи БНР.

Областният управител на София-град е обявил поръчката за набавянето на скеле на 8 декември петък, като тя е публикувана в електронния портал в 19:46. Покана да даде ценова оферта до неделя вечерта е отправена до фирма "Скеле" ЕООД, такава е подадена още в събота за 39 хиляди и 900 лева, а офертата е разгледана в понеделник ,11 ти декември става ясно от сайта за обявление на обществените поръчки. 

Решението, с което Комисията, назначена от областния управител е определила за изпълнител фирмата „Скеле“, е публикувано в Портала за електронните обществени поръчки на 12 ти декември, вторник, в 16 часа 44 минути. В същата вечер започна и фактическият демонтаж.   

От профила на областната администрация София град не е видно към момента да е обявявана анонсирана на 7 декември обществена поръчка за реставрация на бронзовите фигури и барелефи, както и за изготвяне на проект за трайното им преместване, съгласно решението на Столичния общински съвет.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase