Снимка: БГНЕС

Издирваният с червена бюлетина Ангел Христов е влязъл у нас през канал за мигранти, съобщава "България днес". Както е известно, Брат Галев почина на 2 юни в имението си в Ресилово, а около кончината му продължават да витаят много неизвестни. Всъщност и за датата на смъртта му има спор - според полицията е 2 юни, а според съобщението за смърт на 3 юни сутринта в частна болница в Дупница. От там обаче отрекоха при тях да е констатирана смъртта.

"Има данни, че Геле се е прибрал чрез международен канал за трафик на мигранти директно през една от границите ни. Също така ДНК експертизата, която бе назначена на трупа на Геле, доказва, че това наистина е Ангел Христов. Експертизата сочи още, че беглецът от правосъдието у нас е умрял от тромб, който се е откъснал и е запушил жизненоважен кръвоносен съд. Това е довело до инфаркт. В химическата експертиза на трупа на Геле не са намерени следи от отрови, които да замаскират евентуално отравяне като инфаркт. Винаги може да се приеме и хипотезата, че е използвана много рядка и непозната нам отрова, която не може да бъде засечена", коментираха източниците на изданието.

Полицията тогава остана изненадана, защото се оказа, че никой от служителите не е знаел, че Ангел е в България. През това време съпругата му Радмила бе организирала погребението му, но из града мълниеносно се разчува и полицията реагира, като изземва трупа и го откарва в столична Съдебна медицина.

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за разследване на причините за смъртта на Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase