Снимка: БГНЕС

Близнаците от Цалапица, обвинени, че са съучастници в убийството на Димитър Малинов, са крили сочения за убиец Рангел Бизюрев в дома си в продължение на четири дни. Това твърди немското издание "Билд", цитиран от "24 часа".

Тялото на Димитър бе открито в Цалапица на 27 юли след няколкодневно издирване. Трупът е бил заровен под отпадъци.

Близнаците Борислав и Валентин Динкови признават, че са помогнали на Рангел Бизюрев да зарови тялото. Става ясно и че той е отлетял за Германия на 24 юли.

"Рангел устрои засада на сина ми и помоли близнаците да го вземат - да го отведат на уединено място. Как е възможно един убиец да изчезне незабелязано", казала майката на Димитър - Атанаска, в телефонен разговор пред немската медия.

Тя е в шок, обяснява, че синът ѝ е познавал заподозрения, но не е бил приятел с него. "Твърди се, че са спорили за някакъв заем", обяснява тя.

Близнаците са в ареста, а българската прокуратура заяви, че те само са помогнали за прикриването на случая и не са участвали в убийството, пише още "Билд".

Според запознати Рангел работи в Германия. Поискана е европейска заповед за ареста му и той в момента се издирва.

Според публикации в социалните мрежи Бизюрев в миналото често посещавал баща си, който очевидно е прекарвал известно време в Германия - пътувал често или дори живял. Снимки показват мъжете в Малберг и в Ращат, близо до Карлсруе.

От Федералната криминална служба са отговорили на "Билд", че не могат да коментират текущи разследвания, включително и такива на чуждестранни органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase