Снимка: Istock

Целулитът е нещо, което никоя жена не иска да вижда по бедрата и дупето си. Той може да се появи дори по ръцете, корема, гърба. Този неприятен дефект всъщност представлява възпаление на кожата, което засяга дълбоките ѝ слоеве и прави външния ѝ вид не толкова красив.

Причините за поява на целулит са много и индивидуални, тъй като кожата е най-големият и един от най-сложните органи в човешкото тяло. Тя е свързана с всички подлежащи тъкани и органи, и се влияе от всяка промяна в тях.

Върху появата на целулит влияе и храната. Има някои храни, които определено повишават риска от образуване на целулит.

Кои са тези храни и защо е важно да ги избягвате?

Бял хляб и бяло тесто

Тестените изделия от бяло пшеничено брашно предизвикват целулит. Те правят дори съществуващия целулит по-видим, а кожата по-набръчкана и къдрава. Това е така, защото бялото брашно има много висок гликемичен индекс, което причинява възпаления в тъканите и влияе на усвояването на захарите.

Газирани напитки, сокове

Газираните напитки и соковете също са сред причинителите на целулит. Те са пренаситени със захари и изкуствени вещества, които предизвикват възпаления в тъканите и кожата. Това създава условия за образуване на целулит и влошаване вида на кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase