Снимка: БГНЕС/EPA

Губернаторът на руската Белгородска област, която граничи с Украйна, каза днес, че няколко селища са били обстрелвани едновременно от украинските сили, предаде Ройтерс.

В изявление, публикувано в "Телеграм", Вячеслав Гладков каза, че две индустриални съоръжения на границата на град Шебекино са били обстрелвани и четирима служители са пострадали, а няколко населени места са останали без ток.

Белгород, който е на границата с украинската Харковска област, многократно беше под обстрела на киевските сили от началото на конфликта в Украйна през февруари 2022 г.

Миналата седмица украинските сили предприеха мащабно трансгранично нападение срещу няколко погранични села, като за кратко превзеха няколко селища, преди да се изтеглят през границата.

Киев почти никога не поема отговорност публично за нападенията в Русия и в контролирани от Русия територии в Украйна, но каза, че унищожаването на инфраструктурата е подготовка за планирано сухопътно нападение.

Руският президент Владимир Путин вчера нареди да затягане на сигурността по границата, за да подсигури "бързо" руско военно и гражданско преминаване в украинските региони, които в момента са под контрола на Москва./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase