Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 Новак Джокович поздрави Рафаел Надал за триумфа му на Откритото първенство на Австралия. В един от най-великите мачове в историята на турнира Надал навакса изоставане от два сета срещу руснака Даниил Медведев, за да го победи в пет сета и пръв от голямата тройка да стигне до 21 титли от Големия шлем.

Още по темата
Поздравления за Рафаел Надал за 21-та титла от Шлема. Невероятно постижение. Той винаги е имал впечатляващ борбен дух, които отново надделя. Медведев даде всичко от себе си и игра със страстта и решителността, която сме свикнали да виждаме от него", написа сърбинът в Туитър.

Новак Джокович пропусна турнира, след като не бе допуснат да влезе в страната, тъй като не е ваксиниран срещу Covid-19.

И легендарният тенисист Роджър Федерер не пропусна да поздрави големия си съперник Рафаел Надал за победата.

"Какъв мач! Към моя приятел и голям съперник Рафаел Надал - сърдечни поздравления, че се превърна в първия тенисист в историята с 21 титли от Големия шлем. Преди няколко месеца се шегувахме, че и двамата сме на патерици. Невероятно. Никога не подценявайте един велик шампион", написа Федерер в социалните мрежи. "Твоята изключително работна етика, отдаденост и борбен дух са вдъхновение за мен и още безброй души по света.

Горд съм, че споделям тази епоха с теб. За мен е чест, че изиграх роля в това да те мотивирам да постигнеш повече, както правиш и ти с мен в последните 18 години. Сигурен съм, че ти предстоят още много постижения, но засега се наслаждавай на днешното", допълни швейцарецът, който на 40 години продължава да се надява да се завърне на корта след няколко операции на коляното. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase