Снимка: БТА

Стачката на работниците на американския автомобилен гигант General Motors се приближава към края си, след като синдикатът United Auto Workers се съгласи да приеме колективна сделка късно снощи, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Още по темата

Това бе най-дългата стачка в автомобилостроенето от 50 години.След 40 дни на стачни действия съндикатът прие четиригодишен колективен трудов договор, който да сложи край на протеста.

Компанията и профсъюзът по-рано тази седмица постигнаха предварителното споразумение, но служителите все още не са ратифицирали документа.

Договорената сделка включва 11 000 д. поощрителен бонус, две годишни увеличения на заплатите с по 3 процента и допълнителни средства за здравно осигуряване.

Стачката започна на 16 септември, като множество работници напуснаха след провала на преговорите. Исканията на служителите включваха по-достъпно здравно осигуряване, сигурност на работните места и справедливи възнаграждения.

Това бе първият случай на стачка в Дженерал мотърс от 12 години. Според анализатори протестът вероятно ще струва на компанията около 2 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase