Снимка: БТА

Една от 39-те жертви от камиона с трупове, открит преди два дни в Англия, може да се окаже от Виетнам, предаде Ройтерс, като се позова на виетнамски правозащитник.

Още по темата

Хоа Нгием от базираната във Виетнам правозащитна организация "Пространство за човешки права" каза, че 26-годишната Фам Тхи Тра Ми е изпратила есемес на майка си, в който казвала, че не може да диша.

Съобщението било изпратено по времето, когато хладилният контейнер, в който бяха намерени телата, е бил на път от Белгия за Великобритания, заяви правозащитникът.

"По новините съобщиха, че всички 39 души са били китайци, но семейство Тра Ми се опитва да провери дали тяхната дъщеря е била сред тях", каза правозащитникът и допълни, че хора, с които организацията му поддържала контакти, са получили още сигнали, че може да е имало повече виетнамци в контейнера.

Междувременно британската полиция съобщи, че е арестувала четвърто лице в рамките на своето разследване на смъртта на 39-те души, предаде Ройтерс.

Мъжът, на 48 години, от Северна Ирландия, е арестуван на лондонското летище Станстед по подозрение в заговор за трафик на хора и непредумишлено убийство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase