Снимка: архив, Reuters

В различни части на Турция днес бяха арестувани десетки лица, заподозрени в членство в терористични организации и разпространяване на терористична пропаганда, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Главната прокуратура в Анкара издаде заповеди за задържане на петима души, заподозрени в публикуване на коментари в социалните мрежи, насочени срещу операцията на турската армия в Северна Сирия. Досега са задържани трима души.

Междувременно силите на реда арестуваха в турската столица четирима души, заподозрени в членство в групировката ПКК (Кюрдска работническа партия).

Властите в Анкара издадоха днес и заповеди за арести на 20 души, заподозрени, че са използвали мобилното приложение ByLock. Смята се, че приложението е ползвано за подготовката и реализирането на опита за преврат на 15 юли 2016 г.

Досега са задържани 10 предполагаеми членове на ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация).

Междувременно съд в югоизточния град Шанлъурфа нареди под постоянен арест да останат 35 души от общо 59 задържани лица, задържани предишните дни. Те са заподозрени в членство в ПКК или ДАЕШ ("Ислямска държава"), информира СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase