Снимка: Instagram

Олимпийският шампион в борбата от 1996-а и бивш кечист - Кърт Енгъл, е на път да осинови българско дете от Сливен, съобщи самият той в профила си в Instagram.

Американецът е в България вече от няколко дни заедно със съпругата си, като е гост на нашия кечист Александър Русев (с родилно име Мирослав Бърняшев).

Енгъл публикува три снимки в социалните мрежи. Първата е от сливенски мол, втората от кино в града, а третата на късметче, което е получил с кафето.

Процедурата по осиновяването на момченцето на име Иван вече е задействана. Тя ще продължи няколко месеца, съобщи Dir.

Бившият кечист обаче не споделя подробности за възрастта на детето и за това как са решили със съпругата му да осиновят точно българче.

Те са получили снимки на детето чрез международната система на социалните служби и веднага са си го харесали.

Дошли са в Сливен, за да прекарат време с него и да разгледат държавата ни.

До момента Енгъл и съпругата му имат четири дъщери и един син, но искат още да увеличат семейството си. Те се връщат в САЩ след няколко дни, а по време на процедурата Иван ще учи английски, за да се приспособи по-лесно към живота зад Океана.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My wife and I are in Bulgaria visiting our adopted son. We ran into this at the mall. It’s a mini wrestling ring. I heard @rusevig trained here when he was a toddler. Lol. #Bulgaria #adoption #newfamilymember

A post shared by Kurt Angle (@therealkurtangle) on

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase