Снимка: БТА

Мотивът за убийството на таксиметровия шофьор в Разград е грабеж. Извършителят е взел 20 лева от жертвата си, обясни вътрешният министър Младен Маринов.

Вчера таксиметров шофьор бе намерен убит на пътя между Разград и село Дянково. Той е бил намушкан с нож. За тежкото престъпление бе задържан млад мъж, турскоговорящ.

Още по темата

"Мотивът за убийството на таксиметровия шофьор в Разград е грабеж. Взета е сума от 20 лв., която впоследствие извършителят изиграва в казино", уточни Маринов.

Според него шофьорът е бил изненадващо намушкан в шията и не е успял да натисне паник-бутона.

"Младежът е бил в Германия малко преди да извърши това убийство. Няма криминална регистрация. На този етап не можем да кажем дали е бил под въздействие на наркотици и алкохол", добави МВР шефът.

Маринов коментира и проверките за нарушения по бензиностанциите.

"От вчерашния ден има над 25 констатирани нарушения от различен характер, част от тях са свързани с пожарната и аварийна безопасност, друга част са свързани с измервателните уреди на бензиностанциите. Има и един случай на затворена бензиностанция, на която не са работили измервателните уреди и тя е била запечатана и съответно се започва производство", обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase