Снимка: Vatican Media

Ватикана - само на клик разстояние от теб! Католиците в цял свят вече ще могат да се помолят заедно с папата с помощта на мобилните си устройства.

Редица сектори се стараят все повече да интегрират новите технологии. Това вече е факт в системите на здравеопазването, в училищата на редица държави, а сега е време и за религията.

Католическата църква се опитва да достигне до по-младите чрез мобилно приложение. "Click To Pray" е възможност за всеки да се помоли, а платформата беше представена напълно официално лично от папа Франциск след Богородичната молитва вчера, съобщават от сайта на Ватикана.

Официалният сайт на мобилното приложение е на шест езика и вече включва и личния профил на папата, където ще бъдат поместени неговите молитвени намерения за Църквата.

Приложението на католическата общност ще има три опции - моли се с папата, моли се всеки ден и моли се с общността, където потребителите ще могат да обменят молитви.

Идеята е главата на католическата църква да мотивира все повече хора от общността да с молят с него, а каква по-удобна платформа от технологичната? 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase