Снимка: Flickr

НАСА ще започне разследване за използване на наркотици в компаниите SpaceX  и Боинг, съобщава австралийското списание "Космос". Причината? Космическата организация е притеснена за безопасността на работниците, след като Илон Мъск демонстративно пуши марихуана в национален ефир.

Двете компании са избрани от НАСА за транспортиране на астронавти към Международната космическа станция. Шефът на организацията Бил Герстънмейър заяви пред в. "Вашингтон пост", че разследването ще се интересуват от всичко, което би могло да повлияе върху сигурността.

То ще започне другата година и ще трае няколко месеца, за да е уверена правителствената организация, че нейните частни партньори спазват критериите за сигурност на работното място и най-вече, дали служителите не са под влияние на наркотици.

"Когато видя нещо нередно, главното ми притеснение е какво е довело до него и НАСА замесена ли е в това? - коментира Герстънмейър. - Трябва да покажем на американците, че когато качим някого в ракетата, той е в безопасност".

Шефът на правителствената организация допълни, че има пълна вярна на екипа на SpaceX, но всичко, което предизвиква съмнение, трябва да бъде проверено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase