Снимка: Istock

Есента е сезонът, когато се обира голяма част от реколтата за годината. Именно през тези месеци се радваме на много есенни плодове и зеленчуци, преди да дойде дългата, студена и не толкова богата на разнообразие зима. Радвайте се на последните топли есенни дни и се подкрепете с много витамини и минерали чрез хранителното разнообразие, което есента предлага.

Научете повече за есенните суперхрани в следващите редове.

Ябълки

Антиоксидантите, които се съдържат в ябълките, успяват да понижат LDL холестерола или т. нар. лош холестерол. Ценните витамини, които ябълките имат, ги превръщат в една от най-полезните и задължителни храни.

Тиква

Тиквата стимулира храносмилането, регулира кръвното налягане, бори се с диабета и подобрява имунитета. Истинска здравословна бомба с вълшебна комбинация от витамини A, C, желязо и антиоксиданти.

Грейпфрут

Плод, в който се съдържат мнооого антиоксиданти. Пикът на този цитрус ще дойде към края на есента, но вие бъдете готови отсега да го включите в дневното си меню. Сред предимствата на грейпфрута са фибрите, съдържащи се в него.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase