Снимка: Булфото, архив

Готвел ли е бягство осъденият на доживотен затвор като бос на бандата Килърите Петър Стоянов? 7-метров пожарникарски маркуч е бил открит в помещение в софийския затвор, ползвано от Сумиста, съобщи високопоставен източник пред "24 часа".

Странната находка била намерена през лятото, но случката била запазена в тайна и не е ясно дали е документирана.

Още по темата

Сумиста обяснил, че маркучът му бил нужен, за да тренира и да поддържа спортната си форма. Как се е сдобил с него, не се знае. Внасянето на подобни вещи е забранено заради опасения, че могат да послужат за организиране на бягство.

Стоянов бе осъден на доживотен затвор заедно с бившия гард на Бай Миле - Васил Костов - Кеца, и търновския бизнесмен Георги Вълев. Те бяха признати за виновни за участие в банда за мокри поръчки, свързани с убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев, с побои, палежи и лихварство. Янко Попов - Туцо пък получи 10 г. затвор като помагач на бандата.

От Министерството на правосъдието заявиха, че в спалното помещение на Сумиста не е открит маркуч, но не уточниха дали шланг е намерен в друго помещение.

"Претърсвания и обиски се правят периодично. Като част от предприетите мерки за ред и сигурност Сумиста е преместен в друг затвор", заявиха пред изданието от министерството. Според техен източник босът на Килърите вече обитава килия в Белене.

Най-често надзирателите намират в килиите джиесеми или дрога. В края на юли при внезапна проверка в спалното помещение на Туцо бе открит телефон, пъхнат в бельото му. Затворникът получи най-лекото наказание - предупреждение, и прокуратурата разпореди проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase