Снимкa: Reuters, архив

Диалогът Белград – Прищина е критичен за мира и стабилността в района, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от белградския вестник Blic, съобщава босненския телевизионен канал N1 TV.

Йенс Столтенберг заяви, че напълно подкрепя нормализирането на отношенията между Белград и Прищина и че продължаването на диалога е важно за мира и стабилността в региона, предава "Фокус".

Още по темата

Toй каза пред сръбския всекидневник Blic, че НАТО ще продължи да подкрепя всички усилия, водещи до нормализиране на ситуацията и успокояване на напрежението в региона "защото хората от този регион заслужават по-добро бъдеще като част от евроатлантическата общност".

НАТО разчита и от двете страни да демонстрират всеотдайност и сдържаност, добави той.

"Все още е необходимо да се подобри ситуацията със сигурността в Косово, но местните сили, включително косовската полиция, постигат добър напредък. Видяхме известен напредък в способността на местните институции да поемат отговорност за закона и реда ", каза официалният представител на НАТО.

Столтенберг пристигна в Белград в събота за официално посещение и бе посрещнат на белградското летище от сръбския министър на отбраната Александър Вулин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase