Давиде Капело, бившият вратар на футболния отбор "Каляри", се е спасил като по чудо от трагедията на моста "Моранди" в Генуа.

Колата му пада от 30 метра, но се заклещва между две колони и по чудо не се смачква.

Още по темата

"Спомням си как пътят започна да рухва. Чух невероятен шум и пропаднах, имах невероятен късмет колата ми да кацне върху колоните", разказва Давид.

Обадил се на пожарникарите, те дошли да го спасят. Успял да се обади и на семейството си и да ги увери, че е жив, разказва историята му Bulgaria ON AIR.

Освен Давиде оцеляла по чудо е и Валентина Галбузера. Тя разказва, че мостът пада пред нея. Спасява се само за секунди. Усеща, че мостът започва да трепери и се връща. След това оставя колата и побягва.

Спасителните екипи продължават да издирват оцелели сред отломките от рухналия мост. Драматични кадри показват как пожарникари спасяват човек, хванат в капан сред останките на колата му, която виси във въздуха.

Властите предупреждават, че работата става все по-трудна, тъй като вече трябва да се изместват все по-големи парчета бетон.

Междувременно спасителните екипи продължават да се надпреварват с времето, за да открият оцелели под руините на виадукта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase