Снимка: Архив, bgonair.bg

Председателят на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев е бил в Турция заедно с арестувания несебърски бос Димитър Желязков – Митьо Очите, съобщава bTV.

Още по темата

Желязков беше задържан в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Към момента не е ясно в какво качество Бенчев е придружавал Митьо Очите и дали и той е бил арестуван.

Общинският съветник от гражданската квота на социалистите, който извън политиката е крупен зърнопроизводител и предприемач, стана медийно известен в началото на годината около прокурорските проверки на собствениците на луксозни коли и скъпи имоти. Притежава три луксозни лимузини.

Той е сред съдружниците в охранителната фирма „Аркус-Сигурност”, за която Димитър Желязков е казвал в интервюта, че е само неин консултант.

Според "24 часа" бившият депутат от ДПС Несрин Узун също е бил с несебърския бос и е задържан при акцията. Узун, който е два мандата народен представител, е бил в хотел "Рамада" на площад "Таксим" в среднощната акция на турската полиция, пише изданието.

Очите и придружителите му влезли в Турция през Гърция.

Тази вечер спецсъдът разгледа и при закрити врати мерките за неотклонение на другите задържани при акцията.

Задочно за участие в организираната престъпна група са обвинени още двама мъже в неизвестност, единият - общинският съветник в Несебър Пейо Янков.

Стана ясно, че властите са знаели, че Димитър Желязков ще напусне страната и са следили пътя му от Солун към Истанбул. Решено било да не се действа срещу него, за да бъде разбита цялата структура на бандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase