Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че НАТО излиза в много по-силни позиции след двудневната среща на върха в Брюксел, най-вече заради подновения ангажимент на Доналд Тръмп към организацията, предаде Франс прес.

Още по темата
На пресконференция след края на срещата Макрон каза, че докато тя е траела, Тръмп нито веднъж не е споменал, че Съединените щати може да се оттеглят от НАТО, противно на разпространените тази сутрин слухове.

Френският президент също така отрече американският му колега да е настоявал военните разходи на държавите членки на алианса да бъдат увеличени до над два процента от брутния им вътрешен продукт, съобщи Асошиейтед прес.

Макрон увери, че Франция ще изпълни ангажимента си за достигане на двата процента разходи за отбрана до 2024 г., предаде Ройтерс.

Френският президент заяви още, че обсъжданията по време на срещата на върха на НАТО са били премерени и в дух на уважение, въпреки критичните публикации в Туитър на президента на САЩ Доналд Тръмп преди и по време на форума. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase