Снимка: pixabay

Когато се стремим да подобрим своята фигура, винаги започваме от промяна в начина си на хранене. След като сме съставили списък с полезните храни, е важно да знаем и как да ги комбинираме, за да бъде диетата ни по-ефективна.

Така например, пресният ананас със сок от лайм, сьомгата с авокадо, както и яйцата с авокадо, са част от тези вкусни комбинации, които подпомагат отслабването. Кои други да опитате?

Овесени ядки и фъстъчено масло

Овесените ядки са чудесен източник на важни витамини, минерали и антиоксиданти. Те са с високо съдържание и на разтворими фибри бета-глюкан, което спомага за намаляване на високите нива на холестерола и кръвната захар, стимулират здравето на храносмилателната система и създават усещане за ситост.

Фъстъченото масло е основно пюре от фъстъци. Състои се от около 25% протеин, което го прави отличен източник на протеини на растителна основа. Освен това е с ниско съдържание на въглехидрати и добър източник на здравословни мазнини, което го прави подходящ за хора с диабет тип 2 или за тези, които следват диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Пилешко месо и люти чушки

Храните, които са с високо съдържание на протеини, са известни като много ефективни при намаляването на телесното тегло. Пилешкото месо е сочено за термогенна храна, което го прави и подходящо за вашата диета. Лютите чушки съдържат капсаицин, който придава техния пиперлив вкус, но контролира апетита и увеличава загубата на излишни килограми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase