Кадър: Facebook

Трима роми - дядо, чичо и внуче са задържани за побоя над шофьора след инцидента с каруца на столичния булевард "Владимир Вазов" вчера, съобщи шефът на 5-то РПУ комисар Никола Василев.

Той обясни, че се е скъсал ремъкът на каруцата и конят се е отскубнал. Причината била, че каруцарят искал животното да се движи по-бързо.

Още по темата

След като се откъснал, конят се ударил в колата на шофьор, който потърсил обяснение и бил нападнат от 17-годишното внуче. На помощ се притекъл и дядо му, а минавайки оттам с такси, случката видял и чичото на тийнейджъра, който също се включил в мелето.

Тримата са задържани за 72 часа и са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда.

Пред разследващите обаче те обяснили, че са били нападнати, но "това е малко вероятно", каза Василев.

Комисарят обясни, че днес ще бъдат прегледани записи от камерите на Столичната община и ако на тях се вижда, че и други участват в побоя, те също ще бъдат обвинени.

По-рано днес битият млад мъж разказа, че просто е поискал от мъжа от ромски произход да се опише щетата на автомобила, но вместо отговор е бил нападнат.

"После дойдоха още двама, след това четвърти с метално оръжие и вече трябваше да се защитавам. Намерих една верига, почнах да удрям по тях, докато се обърна бяха 2 пъти повече и отнасях отвсякъде удари. По едно време усетих много сериозен удар по главата, паднах и изгубих съзнание. Имаше двама българи, които се опитаха да помогнат", разказа за "24 часа" потърпевшият Цветан.

През това време приятелката на младия мъж е подала няколко сигнала на телефон 112, но докато е траяла разправата полицейски автомобил не е пристигнал.

В крайна сметка 30-годишният мъж е бил прегледан от линейка на домашния си адрес, след което е откаран до ИСУЛ за поставяне на шевове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase