Снимка: архив, Reuters

Белият дом заяви, че отбранителните способности на САЩ "нямат равни и ще останат така и занапред", предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Руският президент Владимир Путин потвърди това, което правителството на САЩ знаеше през цялото време: че Русия в пряко нарушение на задълженията си по международни договори е разработвала в продължение на повече от десетилетие оръжейни системи, които водят до дестабилизация, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

По думите й президентът Доналд Тръмп осъзнава заплахите, пред които е изправена Америка. Америка ще модернизира ядрения си арсенал и ще направи така, че нашите способности да останат недостижими, заяви Сандърс.

Путин твърди, че Москва е изпробвала оръжия, които не могат да бъдат прехванати и които биха направили противоракетната отбрана на НАТО "безполезна".

По-рано САЩ заявиха също така, че Русия е действала безотговорно, като се е похвалила с новите си ядрени оръжия, които според президента Владимир Путин са недосегаеми за американската отбрана, предаде Асошиейтед прес.

Говорителка на Държавния департамент изрази съжаление, че като фон за речта на Путин е бил използван видеоклип с ядрена атака срещу САЩ. "Не смятаме, че това е отговорно (поведение)", каза тя.

По думите й показаният анимиран видеозапис е потвърждение, че Русия в "пряко нарушение" на задълженията си по международни договори повече от десетилетие е създавала оръжейни системи, които водят до дестабилизация. Говорителката заяви, че САЩ от дълго време са знаели за това, но Русия отричала, посочва БТА. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase