Източник: Reuters

Много хора се обръщат към йога, за да се избавят от натрупаните килограми. Източната система за единство между тяло и дух е един вълшебен начин да оформите тялото хармонично и да отпуснете ума, но това идва в последвствие като резултат и награда от редовните занимания и промяна начина на живот.

Чувството след подобна практика действително е лекота, но йога не е спорт нито активност, която е предвидена за горене на мазнини - тя е много повече от това, защото работи на глобално и подсъзнателно ниво. Един от основните приоритети, върху които трябва да се фокусира човек е да се приема такъв какъвто е и да обича тялото си.

Изхождайки от това е много по-лесно и осъзнато да е внимателен към себе си – да не прекалява, да не се обвинява, да не се наказва и да полага грижи за постигане на вътрешен баланс. 

Ето някои основни причини защо задържате излишните килограми:
 
Липсва калориен дефицит
Йога не гори калории и дори има вероятност след дълги дихателни серии да огладнеете. Необходим е калориен дефицит, който ще постигнете като намалите дневните си порции и се насочите към по-динамични видове йога, за да може тялото да гори излишните мазнини.
 
Една от асаните за отслабване и стягане е “страничен планк” или “странична дъска”. Задържайки в позата е ефективен начин да стегнете корема и засилите метаболизма. Застанете в планк на постелката на опора на дланите и пръстите на краката. Тялото трябва да е в права позиция, а раменете на нивото на китките. Обърнете се настрани на дясно като стегнете тялото, така че седалището да не увисва надолу и повдигнете дясната ръка нагоре. Задръжте за няколко секунди и го направете на другата страна. Ако ви е много трудно поставете коляното на долния крак на земята за опора.

Още 3 пречки пред отслябването само с йога ще откриете на Puls.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase