Снимка: архив, Reuters

Министерството на отбраната в Москва опроверга информацията във в. "Комерсант", според която седем руски самолета са били унищожени от бунтовнически артилерийски обстрел срещу военновъздушната база Хмеймим в Сирия на 31 декември, предаде ТАСС.

Съобщението за уж "фактически унищожени" седем руски военни самолета във въздушната база Хмеймим е фейк. Руската авиогрупа в Сирия е в бойна готовност и продължава да изпълнява задачите си, заяви събеседник на агенцията в московското министерство.

Още по темата

При внезапен минометен обстрел срещу летище Хмеймим от страна на диверсионна група на 31 декември след падането на нощта са загинали двама военнослужещи, уточни руското министерство на отбраната.

Руският вестник "Комерсант" цитира по-рано източници, според които на 31 декември бойци от терористична групировка са обстреляли с миномети базата Хмеймим и са унищожили четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35С, един транспортен самолет Ан-72 и един склад за муниции. По данни на изданието възможно било да са пострадали и над 10 руски военни.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase